Производители

Категории

АМИНОКИСЕЛИНИ

Има 99 продукта.
АМИНОКИСЕЛИНИ

Аминокиселините са главните строителни блокове на протеина. Обикновено се класифицират на “заменими” и “незаменими” аминокиселини. “Заменимите” са тези, които тялото може да произведе самостоятелно, а “незаменимите” тялото не може да произведе и задължително трябва да се приемат чрез храната или чрез хранителните добавки. Няколко от „заменимите” аминокиселини се считат условно за “незаменими”, което означава, че при определени състояния като наранявания, болести, увеличени стресови нива, интензивно физическо натоварване и др., тялото не може да ги произвежда в адекватни количества и те задължително трябва да се набавят допълнително. Аминокиселините играят важна роля за растежа и...

Подкатегории

 • BCAA

  BCAA (branched-chain amino acid) се нарича комбинацията от три аминокиселини с разклонена молекулна структура. Това са аминокиселините левцин (leucine), изолевцин (isoleucine) и валин. Заедно с други 6 аминокиселини BCAA влизат в групата на есенциални т.е. незаменими за човека аминокиселини. BCAA съставляват 35% от състава на есенциалните аминокиселини в състава на човешките мускулни протеини и е изключително важно те да се набавят в необходимите за организма количества. В различните продукти могат да се срещнат в различни съотношения (2 : 1 : 1; 4 : 1 : 1; 8 : 1 : 1)> Подобряват покачването на мускулна маса и съпътстващата загуба на мазнини; > Предпазват от загуба на мускулна маса и сила; > Увеличават издръжливостта и изгарянето на мазнини - при продължителни гликогенизчерпващи тренировки; > Служат за мускулно гориво при продължителни, изчерпващи гликогена натоварвания; > Подобряват мускулното възстановяване.

 • Бета-Аланин

  Бета-аланинът спомага за производството на повече енергия и поддържането на чиста мускулна маса, осигурявайки максимална физическа издръжливост при аеробни и анаеробни тренировки.> повишава мускулната маса; > подобрява силовата и общата издръжливост; > редуцира умората от тренировките и мускулната треска; > подпомага работоспособността на мускулите; > увеличава извънклетъчните нива на карнозин.

 • Л-Глутамин

  Повишава секретирането на хормона на растежа и играе важна роля в белтъчния метаболизъм, заради което е всепризнат за добър суплемент от културистите. Когато се взема редовно, предпазва мускулите от травмиращо разкъсване. Редовното му приемане гарантира, че мускулната тъкан ще разполага с достатъчно количество за развитието си. В противен случай е възможен дефицит, тъй като останалите тъкани, нуждаещи се от глутамин, "посягат" на глутамина в мускулите. Изследванията сочат, че след тежка тренировка нивото на глутамин в тялото спада до 50%. Затова най-добре е да се приема около 30 мин след тренировка. > Възстановяване на мускулатурата > Покачване на мускулна маса > Стимулиране отделянето на растежен хормон > Стимулиране на имунитета

 • Л-Аргинин

  Аргининът е есенциална аминокиселина за малките деца. В стресови за организма състояния като травми, изгаряния и възпаления, аргининът също става есенциална за възрастния организъм аминокиселина и поради това е много важно да се приема достатъчно от нея чрез храната и/или суплементи. Всеки човек има нужда да приема достатъчно количество аргинин, като групите с повишени нужди от тази аминокиселина са подрастващите деца, спортистите, хората с наднормено тегло и възрастните хора.> стимулира освобождаването на растежен хормон; > подпомага имунната система като по тозни начин позволява на трениращите да тренират по- здраво и да избегнат неприятните последици на претренирането. > Л-Аргинина неутрализира свободните радикали, понижава кръвното налягане, може да бъде преобразуван до D-глюкоза и гликоген, ако тялото се нуждае от тях, или пък да бъде разграден за освобождаване на енергия;

 • Таурин

  Таурин (Taurine) е условно незаменима аминокиселина и представлява втората най-изобилстваща аминокиселина след глутамина. От дефицит на Таурин (Taurine) страдат най-вече вегетарианците, тъй като диетата им изключва консумацията на месо, млечни продукти и яйца. Подобно на действието на креатин (creatine), Таурин (Taurine) също увеличава обема на клетката.Таурин (Taurine) е жизненоважен за усвояването на мазнините, абсорбирането на мастно разтворимите витамини, функциите на мозъка и нервната система, транспортирането на електролити през клетъчните мембрани. Таурин (Taurine) подпомага имунната функция като компонент на белите кръвни клетки, детоксифицира тялото и намалява нивата на холестерол, като по този начин предпазва от появата на камъни в жлъчния мехур, подобрява функциите на сърдечно-съдовата система, подобрява възстановяването след физическо натоварване и увеличава способностите на паметта.

 • Телешки Аминокиселини

  Разгледайте и нашите предложения за телешки аминокиселини.

 • Комплексни Аминокиселини

  Аминокиселините са главните строителни блокове на протеина. Обикновено се класифицират на “заменими” и “незаменими” аминокиселини. “Заменимите” са тези, които тялото може да произведе самостоятелно, а “незаменимите” тялото не може да произведе и задължително трябва да се приемат чрез храната или чрез хранителни добавки. Няколко от „заменимите” аминокиселини се считат условно за “незаменими”, което означава, че при определени състояния като наранявания, болести, увеличени стресови нива, интензивно физическо натоварване, тялото не може да ги произвежда в адекватни количества и те задължително трябва да се набавят допълнително.

 • Единични Аминокиселини

  За различните нужди има различни решения. Тук ще намерите други видове аминокиселини, които не сте срещнали в горните категории или поне не по отделно.

 • ВСИЧКИ

  Тук може да разгледате всички аминокиселинни продукти, които предлагаме.


продукти на страница

продукти на страница