Производители

Категории

Catalog

Condition v

ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

Има 113 продукта.
ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

ЛИПСАТА НА ВИТАМИНИ ВОДИ ДО 101 БОЛЕСТИ. Вре­ме е да се за­мис­лим за то­ва кои ви­та­ми­ни не дос­ти­гат на ор­га­низ­ма и да се пос­та­ра­ем да ги на­ба­вим. Лип­са­та на ви­та­ми­ни во­ди до яс­но из­ра­зе­ни па­то­ло­гич­ни със­то­я­ния на ор­га­низ­ма ка­то на­ру­ша­ва­не об­мя­на­та на ве­щес­т­ва­та, ув­реж­да­не на фун­к­ци­и­те на нер­в­на­та сис­те­ма и дру­ги раз­с­т­рой­с­т­ва. Подсигурете си необходимата дневна доза от витамини и минерали, за да сте винаги в топ форма!

Подкатегории

 • Бета Каротин

  Витамин А е мастноразтворим витамин. Едната от формите на Витамин А е Бета Каротин (Beta Carotene). Beta Carotene е прекурсор на Витамин А, който се образува в червата, черния дроб и бъбреците. Той се извлича от растенията и след това се превръща във Витамин А. Действа като антиоксидант и увеличава имунитета на човешкото тяло.

 • Витамин A

  Витамин А (Vitamin A) е мастно-разтворим витамин, който е част от група вещества, наречени каротиноиди. Той е нужен на организма за функцията на имунната система, общия растеж и оздравителните процеси.

 • Витамин B

  В-комплекс е група от разтворими във вода витамини. Тялото не е в състояние да ги складира, тъй като те се отделят с урината и потенето, така че е необходимо ежедневното им набавяне от храната или под формата на хранителни добавки.Всеки един от витамините от група В притежава уникална структура и функция. Витамините В1, В2, В3 и биотинът участват в различни аспекти в производството на енергия, витамин В6 е есенциален за метаболизма на аминокиселините, витамин В12 и фолиевата киселина допринасят за деленето на клетките.

 • Витамин C

  Витамин С е L-аскорбинова киселина. Нарича се още антискорбутен фактор. В природата източниците на този витамин са многобройни. Намира се в свободна и свързана форма.Витамин С стимулира кръвообразуването, синтеза на фактора, отговорен за кръвосъсирването, съпротивата на организма към инфекции, антитоксичната функция на черния дроб. Повлиява още функциите на храносмилателната система, стената на кръвоносните съдове, клетъчните мембрани и др.Участва в много биохимични процеси, свързани с транспорта на електрони, в разграждането на аминокиселините тирозин и лизин, синтеза на колаген и глюкортикоидните хормони (например адреналин) и др.Значителна е ролята му за поддържане на висока работоспособност при културистите.

 • Витамин D

  Витамин D се нарича слънчев витамин, защото се получава чрез радиацията на слънчевите лъчи. В човешкия организъм може да се синтезира в кожата при въздействието на слънчевите лъчи;- спомага при профилактиката на различни онкологични заболявания като рак на правото и дебелото черво. Една от най-важните му функции е да регулира нивата на калций в кръвта и да се грижи за костната плътност. Освен това Витамин D (Vitamin D) се използва при профилактиката и лечението на рахит, при остеопороза, косопад, мокреща екзема, за зарастване на рани и язви.играе важна роля във функционирането на мускулната тъкан и стимулирането в нея на синтеза на белтъчини и производството на АТФ.

 • Витамин E

  Витамин Е е общото наименование на група от осем комплексни химични съединения с антиоксидантни свойства. Първоначално Витамин Е се е считал за мазнина, извличана от растенията. Витамин E е незаменим витамин, което означава, че тялото не може да го произвежда и следователно е необходим ежедневен прием чрез храна или добавки. Витамин E е мастно разтворим и се съдържа в клетъчните мембрани, подобрява функциите на имунната и сърдечно съдовата система.Витамин E е изключително необходим за тъкани, които се нуждаят от повече кислород, като сърцето, мозъка, половите органи. Редица болестни състояния се свързват с дефицита на Витамин E като стерилност, менструални проблеми, скъсен живот на червени кръвни клетки, невромускулни увреждания и др.

 • Витамини за Жени

  Дамски мултивитамини съдържат необходимите съставки да осигурят дълголетие и крепко здраве на всяка жена. Дамски мултивитамини са специално формулирани и са изключително необходими да поддържат висок жизнен тонус и енергичност. Ако сте жена, загрижена за здравето си, вероятно знаете, че хранителните нужди се променят през различните етапи на живота. Ако сте в детеродна възраст се нуждаете от адекватен прием на фолиева киселина за предотвратяване на рождени дефекти. Ако сте преминали през менопаузата е необходимо да увеличите приема на калций и витамин D за да поддържате костите си здрави. Недостигът на който и да е витамин когато тялото се нуждае от него може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

 • Витамини за Мъже

  Мултивитамини за мъже Adam съдържат пълен спектър от витамини и минерали, екстракти от билки и ензими, които спомагат за изграждане на мускулатурата и възстановяването й след физическо натоварване, способстват за здравето и потентността. Тази формула е изключително подходяща за спортисти и хора, които са в постоянен психически или физически стрес.

 • Витамини за Деца

  Витамините и минералите са най-важните хранителни съставки. Достатъчно е да имате недостиг на един или няколко витамина и тялото не функционира както е необходимо. Нуждата от хранителни съставки при децата е от изключително значение, особено в ранна възраст. Приемът на Витамини за Деца - Kid Vits може да набави жизненоважни съставки като витамини, минерали и антиоксиданти оказват съществено значение при развитието на костната структура, функциите на мозъка, вътрешните органи и цялостния растеж на детето.

 • МултиВитамини

  Да изживеете най-добре живота си означава да направите здравословен избор, което не винаги е лесно. Днес не е учудващ факта, че много от нас не получават основните витамини и минерали, които са необходими. Добавянето на мултивитамини към вашия ежедневен режим може да помогне да изградите основа за поддържане на добро здраве и правилно хранене.Едни истински мултивитамини трябва, минимум да ви осигурят основните витамини и минерали. Обърнете особено внимание на актиоксидантите – витамин А (бета-каротин), витамин C, E и селен. Минералите също играят важна роля за поддържане на здравето. Вашите мултивитамини трябва да включват и достатъчно количество цинк. И въпреки, че желязото е решаващо за човешкия живот, добавките, които се предлагат на пазара са с или без желязо.Разнообразието от мултивитамини е голямо. Сега те предлагат и други полезни съставки като ко-ензим (CoQ10) и многообразие от билки. Изборът е Ваш !

 • Минерали

  Кой трябва да използва минерали под формата на добавки към храната?Това са деца и юноши в периоди на интензивен растеж, бременни жени и кърмачки, жени около и след менопауза, стари хора. Допълнителен прием на минерали се налага при пушачи, алкохолици, при лица спазващи строги диети за отслабване, вегетарианци, особено лакто-ово вегетарианци, лица с лактозна непоносимост, при продължителна терапия с някои медикаменти. Когато продължително време се използва единично суплементиране има риск от възникване на дисбаланс, тъй като между минералните вещества съществуват конкурентни взаимоотношения при усвояването. Популярна във фитнес средите е комбинацията между цинк и магнезий (ZMA).

 • Спортни Витамини

продукти на страница

продукти на страница